Werkgevers opgelet!

 

Heeft u na 1 juli 2015 een (transitie)vergoeding betaald aan een langdurige zieke werknemer en om die reden dit dienstverband destijds beëindigd? Dan kan het zijn dat u als werkgever aanspraak maakt op een compensatie van de transitievergoeding. Als de transitievergoeding voor 1 april 2020 volledig is betaald, dient deze aanvraag om compensatie vóór 1 oktober 2020 bij het UWV te zijn ingediend! 
Als de volledige betaling van de transitievergoeding op of na 1 april 2020 heeft plaatsgevonden, moet de aanvraag worden gedaan binnen 6 maanden nadat de werkgever de volledige transitievergoeding heeft betaald. 
Kortom, zorg voor een tijdige aanvraag bij het UWV om te voorkomen dat de compensatie aan uw neus voorbij gaat. 
Zie voor meer informatie mijn eerdere artikel genaamd ‘Regeling Compensatie Transitievergoeding’.

Heeft u vragen en/of hulp nodig?  ik help u graag!