Skip to content


Over Mirian Horstink

Juridisch advies is mensenwerk

Psychologie of rechten studeren? Ik vond het vroeger een lastige keuze tussen twee uitersten. Het is uiteindelijk een rechtenstudie geworden waarbij ik mij later heb gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Inmiddels weet ik dat die twee vakgebieden van rechten en psychologie ook heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Juridisch advies is júist mensenwerk. 

Als jurist merkte ik in de praktijk heel vaak dat er te weinig ruimte is voor het menselijke aspect, de beleving van de cliënt. Dat besloot ik anders te gaan doen, door ook de persoonlijke beweegredenen als uitgangspunt te nemen en die aan de juridische kaders te toetsen in plaats van andersom. Ik voltooide alsnog een studie tot energetisch therapeut en kindertherapeut, waarna ik ook coaching heb toegevoegd aan mijn dienstverlening.

Die combinatie van juridisch advies met een persoonlijke insteek heeft een toegevoegde waarde voor werknemers én werkgevers. Ik geloof in een oplossing die in het belang is voor beide partijen en ga dan ook actief op zoek naar die win-win situatie. Want uiteindelijk zit niemand op een conflict te wachten toch? Zaken als ontslag, re-integratie- of disfunctioneringstrajecten hebben al genoeg impact. Bij de werknemer, maar ook bij de werkgever. Deze trajecten kunnen vaak sneller, beter en goedkoper verlopen met goede juridische en persoonlijke bijstand. 

En dat laatste is precies waar ik mijn missie van heb gemaakt!

Mirian Horstink

Deskundigheid

Ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. 

Inmiddels heb ik al meer dan 20 jaar ervaring als juriste, gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht bij onder andere Stichting Achmea Bijstand, Bureau Rechtshulp Oost Nederland en  Juridische Dienstverlening Nederland.

Sinds 2014 heb ik een zelfstandige (proces) praktijk met als specialismen arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht voor zowel werkgevers als werknemers.

Samenwerking

Ik ben lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht, de Nederlandse Vereniging voor Rechtskundig Adviseurs en de Nederlandse orde van beroepscoaches om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Daarnaast heb ik een professioneel netwerk van deskundigen. Ik ben lid van het netwerk ervaren juristen om te sparren en samen te werken. Daarnaast werk ik samen met een goede arbo organisatie, Windst in bedrijf.   Ook werk ik graag samen met Verseput, administratie en belastingadviseurs wanneer een goede financiële ondersteuning en onderbouwing nodig is.

Lotus_2

Online Order Form