Skip to content


Reviews

Cliënten aan het woord

Wat zeggen de cliënten over de dienstverlening van Horstink juridisch advies en coaching? Lees hier een aantal reviews die ik heb mogen ontvangen van tevreden cliënten.

Coachingskills

Mirian Horstink heeft mij heel goed en deskundig
ondersteund in een conflict met een medewerker.
 Zij vindt het heel belangrijk zich goed te verdiepen
in ons bedrijf, zodat er geen verrassing komen. Dat doet ze grondig en met veel
enthousiasme.

Mirian heeft meteen haar coaching skills ingezet voor
het nut en de noodzaak van verslaglegging, daar heb ik dankbaar gebruik van
gemaakt.

Een fijne partner om me te sparren en verschillende
scenario’s mee door te spreken!

 

 Wensing,

HR Manager

Gedegen advies

Om je baan te verliezen na je 50ste is geen leuk scenario. Vooral niet als je na een zeer lang dienstverband moet vertrekken vanwege de huidige economische malaise. Op advies van een collega ben ik bij Mirian terechtgekomen. Zij heeft goed naar mij geluisterd en me van de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de afronding van mijn contract op de hoogte gebracht. Zij kent wet en regelgeving op arbeidsrechtelijk gebied zeer goed.

Ik kan haar van harte aanbevelen voor een gedegen advies op dat gebied.

 

W. de Boer,
Luchtvaartmaatschappij

Duidelijke communicatie

Snel en helder advies. Mirian kan goed luisteren, snel switchen en zij is doelgericht.

Zij kan prettig en duidelijk communiceren. Ik heb haar expertise nodig gehad bij het afscheid nemen van m’n werk.

Patty,

Apeldoorn

Goed advies en waardevolle steun

Vriendelijk, snel, gedegen en een heldere uitleg. Goed advies en waardevolle steun. Wanneer je een arbeidsrechtadvocaat nodig hebt is er vaak sprake van onzekerheid en spanning. In zo’n situatie hoop je een adviseur te treffen die luistert, de situatie overziet, doorziet en snel en helder adviseert. De snelheid, diepgang en accuratesse van Mirian Horstink waren verbluffend en haar communicatie plezierig en geruststellend. Precies wat je nodig hebt. Waarvoor dank!

Peter Delis,

Bedrijfsarts

Snel schakelen

Horstink Juridisch advies kwam bij mij in beeld toen er sprake was van afscheid nemen van m’n werk. Voor mij was het belangrijk zelf de regie te houden. Maar het is prettig als er iemand is die de regels voor je helder heeft en daarover snel te kunnen schakelen.

Directiesecretaresse,

Apeldoorn

Binnen 2 weken geregeld

Ben echt heel tevreden over de dienstverlening van Mirian. Ze stond gelijk klaar voor mij. Een pluim voor Mirian, want binnen twee weken had ze alles geregeld. Ze was vriendelijk, stond voor mij klaar als ik een vraag had. Werd goed behandeld. Bedankt voor de goede zorgen en prettige samenwerking! 

Productiemedewerker,

Enschede

Tijd voor de menselijke kant

Toen ik een jurist nodig had, in verband met een arbeidsconflict, zocht ik iemand met een persoonlijke aanpak, waar ik geen nummer in een lange rij was. Mirian gaf alle aandacht en nam de tijd om te luisteren naar de menselijke kant van het verhaal.

De duidelijke uitleg, de adviezen en aanpak waren helder en doelgericht.

Door Mirian’s aanpak heb ik aan een vervelende negatieve situatie, een positief gevoel overgehouden!

Bedankt daarvoor.

 

Tonny Uenk-Kasteel,

Medewerker supermarkt

Deskundig en bevlogen

Mirian Horstink mij heeft geadviseerd en begeleid in een zeer complexe arbeidsverhouding. 

Zij was niet alleen deskundig maar ook zeer behulpzaam in het zoeken naar externe deskundigen.

Door haar vriendelijke manier van communiceren voelde ik mij snel op mijn gemak als mijn werkgever weer eens intimiderend overkwam. Mocht iemand op zoek zijn naar een deskundig en bevlogen juridisch adviseur dan kan ik Mirian Horstink zeker aanbevelen. 

Chris Geelen

Administratief medewerker

Onderhandelen met de werkgever

Ik heb Mirian Horstink ingehuurd toen ik bij mijn vorige werkgever  in een reorganisatie terecht kwam, en daardoor boventallig werd.

Omdat er een uitgebreid sociaal plan aanwezig was, heeft Mirian voor mij onderhandeld met mijn vorige werkgever. Daarnaast was ze niet alleen tijdens kantoor uren actief, ook in de avonduren heeft ze het een en ander geregeld.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop zij deze zaak tot een positief einde heeft weten te brengen.

Monteur,
Twello

Fakkel in de duisternis

Mensen als u zijn fakkels in de duisternis. Dank u wel.

Dylan,
Amsterdam

 

Taaie kost duidelijk uitgelegd

Mirian Horstink heeft voor onze relaties een duidelijke uitleg gegeven van de wet WAB. Mirian vertelde in heldere taal en aan de hand van een presentatie, wat de met name juridische gevolgen zijn en/of kunnen zijn van deze nieuwe wetgeving voor werkgevers en werknemers.

Het was een interactieve presentatie, waarbij de aanwezigen voldoende tijd en aandacht kregen om hun vragen te stellen. Ondanks de “taaie korst”, kon Mirian alle vragen en opmerkingen op een duidelijke wijze uitleggen en toelichten aan de hand van praktische voorbeelden.

Mochten wij in de toekomst opnieuw een arbeidsrechtelijk thema gaan presenteren aan onze relaties, dan gaan wij zeker een beroep doen op de kennis en kunde van Mirian Horstink van Horstink Arbeidsrecht & Coaching uit Twello.

Ook voor het “screenen” van arbeidsovereenkomsten en het bespreekbaar maken van mogelijke arbeidsconflicten, zeker in de preventieve fase, moet u vooral een beroep doen op de kennis van Mirian.

 

Verseput,
Administratie & Belastingadviseurs

 

Een degelijk arbeidscontract

Mirian Horstink heeft mij erg geholpen bij het opzetten en beoordelen van mijn arbeidscontract. Ze heeft onderwerpen aangedragen welke ik met mijn nieuwe werkgever heb besproken zodat het arbeidscontract volledig is. Daarnaast heeft ze mij verschillende opties aangedragen voor onderwerpen waar de nieuwe werkgever een andere mening over had. Zo ben ik er goed uitgekomen en ligt er een degelijk contract waar beide partijen zich in kunnen vinden. Ik ben erg tevreden over de goede en snelle dienstverlening.

Clemens Groot-Koerkamp,
Financieel directeur

 

Positief uit de ellende gekomen

Als je na jaren dienst voor jouw werkgever te duur wordt, als interieur wordt gezien en respectloos behandeld wordt, dan maak je dat je op de goede manier wegkomt. Goed geholpen door Mirian. we hebben de mogelijkheden samen besproken en ik ben positief uit de ellende gekomen! 

Echt een aanrader!

Verkoopster,
Twello

Luisterkracht & onderhandeladvies

Mijn contact met Mirian Horstink voelde gelijk goed. Dat vond ik belangrijk. De combinatie van het arbeidsrecht en coaching hebben mij doen besluiten om met haar dit traject in te gaan. Haar kracht van luisteren en mij adviseren hoe ik de onderhandelingen over mijn ontslagvoorwaarden op een goede manier kon voeren met mijn werkgever, typeren Mirian

Edgar,
Ugchelen

Positieve wending aan eindafwikkeling arbeidsovereenkomst

In december 2019 ben ik in contact gekomen met Mirian. Ik had grote problemen met mijn werkgever die niet mee wilde werken aan een nette eindafwikkeling van mijn arbeidsovereenkomst. Met haar kennis en toewijding wist zij er voor mij een hele positieve wending aan te geven. Ik zal een ieder haar expertise dan ook aanbevelen. 

W. Haverkamp,

Autotechnicus

Met oog voor balans voor werkgever en werknemer

Zo rond de 60 popt de vraag m.b.t. zingeving van het leven op. Voor mij al directeur van een klein internationaal adviesbureau was het duidelijk dat het verder buffelen tot mijn 65e of 67e niet de gewenste toekomst was. Maar anderzijds heb je ook de verantwoordelijkheid over jouw personeel, over het netwerk van freelancers en niet in de laatst plaats jouw gezin. Je wilt het netjes doen naar iedereen, zonder jezelf en jouw gezin tekort te doen. Maar hoe dan? Daarmee kwam ik bij Mirian. De combinatie van invoelen wat de stap voor mij betekent, rekening houdend met mijn wensen en wat “netjes” is naar het personeel, dat vond ik. De combinatie arbeidsrecht en begeleiding van het personeel heeft zij perfect gedaan. Op deze manier begreep ook het personeel het waarom en werden oplossingen gevonden die arbeidsrechtelijk recht doen aan de situatie.

Directeur internationaal adviesbureau,

Twello

Klankbord

Voor mij is Mirian als klankbord en adviseur erg waardevol. Gewoon om af en toe mee te sparren of om te adviseren in bepaalde kwesties. Voor werkgever maar zeker ook voor werknemer kan zij het verschil betekenen. Wij als organisatie zijn blij met haar dienstverlening en kunnen haar zeker aanbevelen. 

Gerrit Boegborn,

Directeur Boeg Opleidingen

 

Oog voor het belang van werkgever en werknemer

Mirian Horstink heeft voor ons bedrijf de begeleiding gedaan van een langdurig zieke werknemer waarbij zij de wederzijdse contacten onderhield. Dat deed zij voor zowel werkgever als werknemer op een prettige manier waarbij zij de belangen van beiden goed in het oog hield. Ook het re-integratie traject heeft zij geïnitieerd en prima begeleid en haar ruime kennis van het arbeidsrecht kwam in deze casus goed van pas.

Uiteindelijk heeft zij gestuurd naar een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van het dienstverband waar zowel werknemer als werkgever zich in kon vinden.

Wij zijn in deze dan ook zeer tevreden over Mirian en kunnen haar zeker aanbevelen om uw belangen te behartigen!

Directeur vervoersbedrijf,

Voorst

 

Zelf aan het roer én een hogere financiële compensatie

 Door een arbeidsconflict kwam ik terecht in de ziektewet, waarna ik volgens mijn werkgever niet terug kon keren in mijn functie, hoewel van disfunctioneren geen sprake was. En dan? Hoe ga je om met het besef dat er een verschil bestaat tussen gevoelsmatige werkelijkheid en een juridische werkelijkheid? Enerzijds is het prettig om je verhaal te kunnen doen én wil je advies van iemand die ook juist vanuit verstoorde verhoudingen kan meedenken. Tegelijk wil je ook een jurist die weet wat wel en niet haalbaar is in een ontslagprocedure én iemand die weet wat je ondertussen wel en niet moet doen zodat je je onderhandelingspositie niet ondermijnt. 

 

De combinatie van arbeidsrecht én coaching heeft me daarom doen besluiten Mr. Mirian Horstink in de arm te nemen. Zij heeft me achter de schermen geadviseerd hoe ik zelf het gesprek en de onderhandelingen over de ontslagvoorwaarden met mijn werkgever op een goede manier kon voeren. Ik heb het als heilzaam ervaren zelf aan het roer te kunnen staan en een bijdrage te kunnen leveren aan het afsluiten van een minder leuke periode waar voor je gevoel ook onrecht aan verbonden was, daarnaast heeft het tegenvoorstel ten aanzien van het ontslagvoorstel van mijn werkgever opgebouwd door Mr. Mirian Horstink geresulteerd in substantieel hogere financiële compensatie.

Accountmanager,

Meerkerk 

Meedenken om de kosten te beperken

Het contact met mr Mirian Horstink voelde meteen goed, ze is open en erg prettig in contact. Ze legt op een heldere manier uit hoe ze te werk gaat en denkt mee om de kosten te beperken.

Het contact is telefonisch verlopen, zij kon de inschatting maken dat het niet nodig was dat we elkaar moesten treffen. In elk gesprek dat is gevoerd, kan zij goed uitleggen wat gevolgen en consequenties zijn van bepaalde keuzes en doet dit niet in vakjargon waardoor het voor mij begrijpelijk bleef. Mr Mirian Horstink maakt van die gesprekken een kort verslag zodat ik rustig kon teruglezen wat we hebben besproken.

Ondanks dat het contact alleen telefonisch is geweest, heb ik niet het gevoel dat de uitkomst anders zou zijn geweest als ik haar had getroffen op kantoor, het werkte voor mij prima!

Mr. Mirian Horstink heeft steeds de tijd genomen om situaties uit te leggen en is zij betrouwbaar in de afspraken die zijn gemaakt.

 

Ik zou haar zeker aanraden én raadplegen op gebied van arbeidsrecht!

Monique van den Hoorn,

Verpleegkundige

 

Een luisterend oor

Ik heb mijn baan opgezegd, wat nu? Welk pad moet ik bewandelen om enigszins ergens recht op te hebben? Hiervoor heb ik contact gezocht met Mevr. Horstink van Horstink Arbeidsrecht & Coaching.

Haar deskundigheid mij direct geholpen en gaf mij nieuwe inzichten in mijn situatie. Ik heb het als fijn ervaren om te kunnen klankborden met een professional die snel kan schakelen. 

 Bedankt voor uw luisterend oor en deskundig advies!

Allan  van de Laak,
Sales consultant

Spreker op kennissessie

Op donderdag 28 november 2019 hadden wij een kennissessie georganiseerd voor onze klanten en relaties over de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Om onze klanten en relaties zo goed mogelijk te kunnen voorzien van informatie over deze wet hebben wij aan Mirian gevraagd of zij de juridische inhoud wilde gaan vertellen.
Mirian heeft die middag voor een volle zaal fantastisch gesproken over de wet. Duidelijk en rustig zodat het voor iedereen goed te volgen was. Er waren uiteraard veel vragen, maar Mirian kon iedereen voorzien van de juiste informatie maar ook praktische tips voor het aannemen en behouden van personeel na 1 januari 2020. Ik kan Mirian van harte aanbevelen.  Niet alleen als spreker maar ook voor juridische vraagstukken inzake het arbeidsrecht.

Judith Bresser-Kies,
Eigenaresse Kies personeelsdiensten

No-nonsense, helder en duidelijk

Onze ervaring met Mirian Horstink is zeer positief te noemen. Wij hebben haar een paar keer benaderd voor een klus op arbeidsjuridisch gebied. Als ondernemer ben je namelijk lang niet altijd op de hoogte van de juridische regelgeving hieromtrent.
Na een grondig eerste onderzoek, maakt Mirian een inschatting van wat er moet of staat te gebeuren c.q. wat de kansen of opties zijn. Ze belicht zowel de kant van ons maar ook die van de ‘andere partij’, rekening houdende met ieders belang hierin en uiteraard volgens de wettelijke voorschriften. En dit alles in begrijpelijke taal, no nonsense, helder en duidelijk.
Het is prettig samen te werken met Mirian met als doel een positief eindresultaat. Indien nodig zullen wij zeker weer een beroep doen op haar deskundigheid!

HRM medewerkster,
Autobedrijf

Contact opnemen

Online Order Form